Houten luiken geven een robuust uiterlijk
Verticale, houten luiken geven dit ontwerp een robuust uiterlijk. Zowel in gesloten als open toestand zorgen zij voor zonnewering. Gesloten zorgen ze ook voor comfortabele privacy. Dit ontwerp heeft naast de terrassen aan het water ook een groot zonnedek op het dak

Compacte kern
Alle voorzieningen zitten weggewerkt in de kern.Aan één kop een kitchenette en aan de andere kop een bank annex uitschuifbed of een verborgen uitklapbed. Daar tussen in zit de badkamer, het toilet, berging en technische ruimte. Afhankelijk van de persoonlijke wensen kan er gekozen worden voor een ruime badkamer of een elementaire badkamer in combinatie met een bedstee. Zodoende blijft er een optimale, open leefruimte over met daarin een ruime eetplek en een living.

Zelfvoorzienend
De installatie van de woonark is geheel zelfvoorzienend uit te voeren zodat ook eilanden zonder water-, elektra en rioolaansluiting tot de mogelijke locaties behoren. De betonnen bak van de woonark vormt een installatieruimte waarin water wordt gezuiverd en elektriciteit wordt opgeslagen.

Elektriciteit
Elektriciteit wordt opgewekt door middel van zonnepanelen en windmolens en opgeslagen op een aantal accu’s. Uiteraard is het elektriciteit verbruik verlaagd door het gebruik van LED verlichting en energiezuinige apparaten. Koken gebeurt op een inductie kookplaat.

Warmte
De woonark is goed geïsoleerd. Bij koud weer wordt er sfeervol verwarmd door middel van een pellet- of houtkachel. Bij warm weer wordt natuurlijk geventileerd. Warmwater wordt opgewekt door de zonnecollector met boiler.

Water
Het oppervlakte water wordt na reiniging gebruikt voor eigen consumptie. Voor het reinigen van het water is een installatie opgenomen in de betonnen bak van het casco. Het eigen afvalwater wordt ook weer verwerkt binnen deze cyclus. De milieubelasting is vrijwel nihil.

  • Model: recreatie loft, zelfvoorzienend
  • Kenmerk:
  • Prijs vanaf: € 290.000
  • Ontwerp: 2014